Werkwijze

Onze werkplaats bevindt zich bij ons kantoor in Nijmegen. Hier werken we samen met stichting Driestroom.

FAIR coffins worden met de hand gemaakt. Doordat we het gehele proces in eigen hand hebben is er continue controle op de kwaliteit.

Of het nu gaat om het in elkaar zetten van de kist, het vastmaken van de handgrepen of het stikken van de binnenbekleding.

In de werkplaats werken we uitsluitend met hoogwaardige materialen. Voor de kisten gebruiken we een nieuw ontwikkelt en gepatenteerd product wat het meeste lijkt op karton. De vouwtechniek in de lagen materiaal zorgen voor een lichte en zeer sterke constructie.

Maar ook onder andere het tape en de bekleding zijn gemaakt van natuurlijke materialen die we zoveel mogelijk regionaal inkopen. Hiermee streven we naar een zo groen mogelijke productie met zo weinig mogelijk vervoersbewegingen en een lage CO2 uitstoot. Lees meer over onze materialen bij veelgestelde vragen..

De eindcontrole bestaat uit een lijst met punten die we aflopen per kist. Zo kijken we of er geen beschadigingen aan de kist ijn, of de grepen goed en recht zitten vastzitten, of de sluitpennen zijn bijgevoegd en of de randen van de binnenbekleding netjes is afgewerkt. Op deze manier garanderen wij dat de FAIR coffin naar volle tevredenheid  is. (andere tekst weglaten)

Heeft u vragen aan ons team of interesse in een FAIR coffin? Kom gerust eens langs in onze werkplaats!