Keurmerken

Landelijke Vereniging van Crematoria

De grafkisten van FAIR coffins zijn goedgekeurd voor crematie door de Landelijke Vereniging van Crematoria en opgenomen in haar goedgekeurde materialenlijst. De LVC is een zogenaamde ‘brancheorganisatie’, waarbij alle crematoria in Nederland zijn aangesloten.

Keurmerk Yarden Crematoria

De grafkisten van FAIR coffins zijn naast goedkeuring voor crematie door de Landelijke Vereniging van Crematoria (Materialenlijst LVC ) ook opgenomen in de lijst met goedgekeurde uitvaartkisten van Yarden. Onderstaande tekst is door Yarden gecommuniceerd met haar crematoria n.a.v. de crematietest.“De kisten van Fair Coffins zijn getest en akkoord bevonden voor crematie bij Yarden crematoria. De kist is gemaakt van een gepatenteerde kartonsoort en is getest tot 200 KG en verkrijbaar in meerdere kleuren. FAIR Coffins kunnen gebruikt worden op koelplaat en in een koeling. De onderbodem is afgewerkt met Aquaboard, een stevige waterwerende plaat. Fair Coffins is te herkennen aan de sticker met het logo zoals hiernaast weergegeven. Een invoerplank is niet verplicht.”

GreenLeave

De FAIR coffins met het GreenLeave approaved logo voldoen aan de duurzaamheidscriteria van GreenLeave. GreenLeave zet zich ervoor in om duurzaamheid vanzelfsprekend te maken in de uitvaartbranche. Hierbij richt GreenLeave zich onder andere op tien onderdelen van een uitvaart waar nabestaanden keuzes in maken.
Deze onderdelen van de uitvaart zijn geïnventariseerd en in samenwerking met de stichting Natuur & Milieu zorgvuldig onderzocht op duurzaamheid. Alle uitvaartverzorgers die zijn aangesloten bij GreenLeave, hebben producten en diensten in hun portfolio die binnen de GreenLeave criteria vallen.

FSC & PEFC

FAIR coffins maakt uitsluitend gebruik van materialen die FSC en/of PEFC keur hebben. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Composteerbaar kunststof

In een uitvaartkist van FAIR coffins wordt zeer weinig kunststof gebruikt. Het gebruikte kunststof  (PLA) is echter volledig biologisch en afbreekbaar. De kunststoffen breken voor minstens 95 procent binnen 12 weken af. Deze kunststoffen mogen dus (samen met schillen of etensresten) in de biobak. Ze mogen ook bij restafval, en leveren dan nog energie op bij verbranding. Het kiemplant-logo is betrouwbaar: een onafhankelijke gecertificeerde partij voert de controle uit.

Erkend leerbedrijf

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv). Erkende leerbedrijven – zowel bedrijven als zzp’ers – zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. Lees meer op de website van de Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven