Herinnering je dierbare tijdens de feestdagen

Herinnering je dierbare tijdens de feestdagen

De feestdagen kunnen verdrietige dagen zijn als je zelf een dierbare bent verloren. Vooral als dit de eerste kerstdagen en jaarwisseling zonder hem of haar is.

Met de feestdagen om de hoek, geven we je hierbij een aantal suggesties om je dierbare te herinneren;  juist in deze periode. Wellicht ontstaan hieruit wel weer nieuwe ‘tradities’ voor de decembermaand.

Uiteraard kun je deze ideeën ook gebruiken als je een familielid of vriend(in) wilt steunen die verdriet heeft na het overlijden van een dierbare van hem of haar.

Koop een speciaal kerst ornament.

Tegenwoordig zijn er vele kerstdecoraties te koop voor in de kerstboom. Koop een decoratie die passend is voor een bepaalde herinnering aan deze dierbare. En bij het optuigen van de kerstboom elk jaar, zal dit ornament een speciale herinnering oproepen. Het ophangen van deze speciale decoraties zal een nieuwe traditie starten.

Koken als herinnering.

Had je een dierbare een favoriet recept of verzorgde hij/ zij elk jaar het kerstdiner? Zet je herinnering voort door het recept te maken met de feestdagen. Vertel eventueel het verhaal achter het recept of deel een mooie herinnering van deze persoon aan tafel.

Bezoek het graf of een plek waar je dierbare graag kwam.

Ga naar de begraafplaats, het strooiveld of wandel naar de plek(ken) waar je dierbare graag kwam.  Haal een frisse neus met de feestdagen en maak er een mooie herinneringswinterwandeling van.

Brandt een kaars.

Kaarsen en lichtjes spelen vaak een rol bij rouw en verdriet. Letterlijk een lichtje in de donkere tijden. Brand een kaars, waar je bijvoorbeeld een foto bij zet van de overledene. Ken je iemand die een dierbare is overleden, dan kan het geven van een persoonlijke kaars, in deze periode ook veel troost bieden. Verschillende bedrijven maken speciale troost-/ rouwkaarsen.

Welke andere mooie ideeën heb jij om je dierbare die je moet missen te herinneringen rond de kerstdagen?

 

8 oktober 2019
Een
duurzaam gevoel

De duurzame niet gemaakte kilometers. Bij rouwvervoer worden duurzame keuzes gemaakt.

8 oktober 2019
Troostrijke ruikers en duurzaamheid

Oorspronkelijk staan bloemen voor groei en nieuw leven. En ook juist bij een uitvaart spelen bloemen een grote rol.

8 oktober 2019
Hergebruik van grafstenen.

Draag je ‘steentje’ bij aan een duurzamere wereld. We kunnen ook verduurzamen met de grafsteen.

8 oktober 2019
Herinnering je dierbare tijdens de feestdagen

De feestdagen kunnen verdrietig zijn als je een dierbare bent verloren.

previous arrow
next arrow
Slider