Opbaren, verzorging en vervoer

Wat kan FAIR coffins voor mij betekenen?

FAIR coffins biedt direct hulp bij overlijden. U kunt ons 24/7 bellen, zodat wij u kunnen bijstaan bij:

 • Het adviseren en leveren van een ecologische FAIR coffin
 • Wij kunnen u ontzorgen in deze hectische en verdrietige periode direct na het overlijden. Denk hierbij aan het overbrengen van een dierbare, het verzorgen van de overledene , het thuisopbaren en/of het rouwvervoer op de dag van de uitvaart. We kunnen het samen maar één keer goed doen. Iedere melding is uniek en behoeft een andere aanpak. Wij dragen daar graag ons steentje bij. Wij zijn betrokken en de wensen van de familie staan hierbij centraal.
 • Als familie kunt u zelf aangeven of u eventueel wilt assisteren bij de verzorging van de overledene. Voor het overbrengen van de overledene en voor het rouwvervoer op de dag van de uitvaart hebben wij passende vervoermiddelen. Hier vindt u de verschillende diensten die wij aanbieden.
 • Wij hebben een aantal samenwerkingen met uitvaartbedrijven. Zij helpen u graag verder met het regelen van de uitvaart. Klik hier voor onze partners waarmee we samenwerken.

 

Wat moet ik doen direct na overlijden?

 • Bel de huisarts bij een overlijden thuis. Bij een overlijden in het ziekenhuis of verzorgingshuis wordt de arts door hen geïnformeerd. De (huis)arts stelt een verklaring van overlijden op.
 • Bel een uitvaartverzorger. De uitvaartverzorger komt naar u toe en bespreekt met u alles rondom de uitvaart. Het kiezen van een juiste uitvaartverzorger is belangrijk. Graag helpen we je bij het maken van deze keuze:

Is er een uitvaartverzekering? Als het een verzekering in diensten (natura) is, is er afgesproken dat de uitvaart wordt geregeld door de uitvaartverzekeraar. Als je kiest voor een andere uitvaartverzorger ontvang je een beperkte vergoeding; denk hier dus goed over na. Is de verzekering een geldverzekering of is er geen uitvaartverzekering, dan ben je geheel vrij in je keuze.

FAIR coffins werkt samen met een aantal uitvaartondernemers. Heeft de overledene geen verzekering, of is er een verzekering bij een andere partij, ook dan kunt u het overlijden melden en hen de uitvaart laten regelen.

Wensenboekje : wellicht heeft de overledene  al bij leven de keuze gemaakt voor een uitvaartverzorger. Vaak staat dit vermeld in een wensenboekje. Het wensenboekje wordt vaak bij de uitvaartpolis of andere belangrijke papieren bewaard.

Informeer bij familie of vrienden naar ervaringen met een uitvaartverzorger. Dit kan je helpen in het maken van je keuze.

 

Wat kan ik opzoeken of klaarleggen?

 • Als er een uitvaartverzekering is afgesloten, leg de polissen klaar voor de
 • Leg het trouwboekje en/ of geldig identiteitsbewijs klaar van de overledene.
 • Controleer of wensen rondom de uitvaart zijn vastgelegd in bijvoorbeeld een wensenboekje.
 • Ga na of er een testament of wilsbeschikking is.
 • Na overlijden wordt uw dierbare verzorgd en aangekleed. U kunt daarbij aanwezig zijn en/of hierbij helpen. Leg persoonlijke spullen klaar voor de verzorging en opbaring. Denk hierbij aan kleding, bril, kunstgebit, sieraden en een foto van uw dierbare.
 • Maak een lijst met namen en/ of adressen wie u wilt uitnodigen voor de uitvaart. Deze lijst kunt u ook gebruiken voor het eventueel versturen van rouwkaarten. Samen met de uitvaartondernemer stelt u hiervoor de tekst op.
8 oktober 2019
Een
duurzaam gevoel

De duurzame niet gemaakte kilometers. Bij rouwvervoer worden duurzame keuzes gemaakt.

8 oktober 2019
Troostrijke ruikers en duurzaamheid

Oorspronkelijk staan bloemen voor groei en nieuw leven. En ook juist bij een uitvaart spelen bloemen een grote rol.

8 oktober 2019
Hergebruik van grafstenen.

Draag je ‘steentje’ bij aan een duurzamere wereld. We kunnen ook verduurzamen met de grafsteen.

8 oktober 2019
Herinnering je dierbare tijdens de feestdagen

De feestdagen kunnen verdrietig zijn als je een dierbare bent verloren.

previous arrow
next arrow
Slider